Miten perustat oman Digikeskuksen?

Digikeskus on malli maaseudun paikkakuntien elinvoiman vahvistamiseen sekä osallisuuden ja digitalisaation
edistämiseen. Vuosina 2021-23 Viitasaarella toteutetussa Digikeskus-hankkeessa perustettiin ensimmäinen Digikeskus ja luotiin sille toimintamalli. Toimintamalli on koottu yhteen pdf-tiedostoon, jotta samaa mallia voidaan levittää muuallekin. Malli on vapaasti hyödynnettävissä ja sovellettavissa.

Digikeskuksen tarkoituksena on luoda maaseutupaikkakunnalle innostusta ja tulevaisuuden uskoa. Digikeskus edistää kulttuuria, jossa uskalletaan olla avoimia uudelle, oppia ja kokeilla sekä ajatella ja toimia rohkeasti toisin. Digikeskus on ympäristö, jossa jokainen voi olla oma itsensä, ja jossa jokaisella on mahdollisuus tavoitella unelmiaan ja toteuttaa itseään. Digikeskus kannustaa ja innosta uuden oppimiselle ja kehittämiselle. Olemalla rohkeasti omanlaisia, tekemällä ja tarttumalla mahdollisuuksiin, voidaan yhdessä rakentaa maaseudulle elinvoimaista tulevaisuutta.

Viitasaarella malli on toiminut erinomaisesti ja Digikeskuksen toiminta jatkuu hankkeen jälkeenkin. Tutustu malliin oheisesta tiedostosta ja tule käymään paikan päällä Viitasaarella!

Siirry takaisin sivun alkuun