Ihmisiä kokoustamassa

Kylien nettisivujen päivittämisestä helppoa

Yhdeksän kylän aktiivit osallistuivat Digikeskuksella valmennukseen ja opettelivat nettisivujen päivittämistä WordPressillä Aargh Digital Oy:n opastuksella. Valmennuksen tuloksena Viitasaaren kylät saivat yhteisen Pikkasenparempiakylia.fi –verkkosivuston, jota on helppo päivittää.

Kyläläisten aiempien kokemusten mukaan nettisivujen päivittämisessä paukut menevät tekniseen nyhväämiseen ja tärkeään sisällön tuotantoon ei ole jäänyt riittävästi aikaa ja voimia. Nyt nettisivun päivittämisestä haluttiin tehdä kylille mahdollisimman helppoa ja innostavaa. Kyläaktiivit pääsivät harjoittelemaan WordPress-verkkosivujen päivittämistä varta vasten heille luodussa valmennusympäristössä, josta on karsittu pois kaikki ylimääräinen ja vaikea. Nettisivut voi päivittää lisäämällä omia tekstejä ja kuvia niille valmiiksi varattuihin kohtiin. Näin kyläläisten ei tarvitse huolehtia sivuston teknisestä puolesta. Yhteinen valmis pohja varmistaa myös yhtenäisen ilmeen sivustolla, jossa on monta erillistä kylää. 

Kun nettisivun päivittäminen on tehty helpoksi, on päivittäminen aktiivista. Kertajulkaisun sijaan sivustoa kehitetään jatkuvasti ja pidetään ajan tasalla. Nettisivuprojektin myötä osa kylistä sai myös uusia, nuorempia osallistujia mukaan kylän kehittämiseen. Digitaalisuus tarjoaa kyläyhdistyksille uudenlaisen, nuoria innostavan  tavan osallistua toimintaan.

Tutustu Viitasaaren kylien yhteiseen nettisivuun osoitteessa https://pikkasenparempiakylia.fi/

Siirry takaisin sivun alkuun