Ihminen käyttää VR-laseja

Digikeskus edistää yrittäjyyskasvatusta

Nuoret eivät useinkaan ajattele haluavansa yrittäjäksi, mutta jos heidän kanssa juttelee siitä, että he voisivat tienata omalla osaamisella, se voi innostaakin. Digikeskus on paikka, jossa nuorten osaaminen tulee näkyväksi. Useilla nuorilla on taitoja, jotka ovat arvokkaita esimerkiksi yrityksille tai järjestöille, mutta nuorille taidot ovat niin itsestään selviä, että he eivät niitä tunnista. Useat yrittäjät esimerkiksi kamppailevat somepäivitysten kanssa, jota ovat nuorille jokapäiväistä arkikauraa. Digikeskuksella tekemisen parissa ihmiset huomaavat mitä toiset osaavat ja näin tarve ja tekijä kohtaavat.

Digikeskuksen välineet antavat myös kimmokkeita siihen, mitä yritystoiminta voi esimerkiksi olla. Esimerkiksi pelaamisen ympärille voi luoda e-sports-tapahtumia, piirtonäytöllä voi piirtää grafiikoita yritysten käyttöön, äänistudiossa voi tehdä ääniraitoja videoihin ja niin edelleen. Digikeskuksen verkostosta on syntynyt esimerkiksi 4h- tai kevytyrittäjyyttä pelikerhojen vetämiseen, podcastin tekemisen opastukseen, kuvitusten piirtämiseen, 360-videoiden tekemiseen ja digitaalisen musiikin tekemiseen. Jokaisessa tarinassa on ollut taustalla nuoren oma kiinnostus aihetta kohtaan ja halu tienata omalla osaamisella. 

Kun nuori kiinnostuu oman osaamisen myynnistä, saa liiketoiminnan tekemiseen ja yrityksen perustamiseen apua Kehittämisyhtiö Witakselta ja Viitasaaren 4H:lta, joiden kanssa Digikeskus tekee tiivistä yhteistyötä.

Siirry takaisin sivun alkuun